Pótdíj megfizetése

Az önkormányzati rendelet 9. § (1) bekezdése szerint: „A várakozási terület jogosulatlan használatáért a közterület-felügyelő a Kkt. 15/C. § (1) bekezdése szerinti várakozási díjat és 15/C. § (2) bekezdése szerinti pótdíjat szab ki”.

A pótdíj megfizethető csekken, átutalással, vagy ügyfélszolgálati időben a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálati irodájában készpénzzel vagy bankkártyával, illetve online bankkártyás fizetéssel.

A pótdíj befizetése csak a pótdíj kiszabásától számított 15 napon belül lehetséges. Ezt követően – megbízási szerződés alapján – az EPC Hungary Kft. jár el az adminisztrációs költségekkel növelt pótdíj behajtása vonatkozásában.

A Kecskeméti Városrendészet 2017. október 1. napjától az elektronikus pótdíjfizetés lehetőségével (a továbbiakban: E-ügyintézés) bővítette weboldalát. Az online felületen a pótdíj befizetésének módja egyszerű, az adatok megadása után a fizetés bankkártyával történik. Az alábbi „Elektronikus ügyintézés” linkre kattintva léphet az E-ügyintézés felületünkre:

Elektronikus ügyintézés

Mentesülés a pótdíj megfizetése alól

A jármű üzembentartója mentesül a pótdíj megfizetése alól, ha

A gépjárművezető a pótdíj megfizetése alóli mentesülést az alábbi nyomtatvány kitöltésével kezdeményezheti:

Kapcsolódó dokumentumok