×

KÖZLEMÉNY

A Kecskeméti Városrendészet ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI.3.) Korm. rendelet 8. §-a értelmében a Városrendészet üzemeltetésében lévő fizető várakozási területeken - 2020. november 4. napjától egyelőre határozatlan ideig - várakozási díjat nem kell fizetni.

Amennyiben a Kormány úgy dönt, hogy megszünteti az ingyenes parkolást, úgy erről a Tisztelt Lakosságot és a Tisztelt Gépjárművezetőket a helyi sajtón és honlapunkon keresztül tájékoztatjuk.

Parkolási díjak

 

 

A VÁRAKOZÁSI TERÜLETEK MINIMÁLIS VÁRAKOZÁSI DÍJA:

Díjövezet Díj
I. díjövezet 100,- Ft/15 perc
II. díjövezet 80,- Ft/15 perc

Amennyiben a forgalmi engedély „J” pontjában N1, vagy N1G (kistehergépjármű) szerepel, úgy tehergépkocsira vonatkozó jegyet kell váltani.

Autóbusz, járműszerelvény, lassú jármű, mezőgazdasági vonató, pótkocsi, tehergépkocsi és vontató esetén a várakozási díj a várakozási területre érvényes díj 200 %-a.

ÜZEMELÉSI IDŐ

A várakozási területek üzemelési ideje hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig, míg a piac környékén – Zóna II. – hétfőtől péntekig 6 órától 18 óráig tart a heti pihenőnapok és munkaszüneti napok kivételével.

Díjövezeti besorolás

I. díjövezet

A Kiskörút nyomvonala – a Dobó István körút, Horváth Döme körút, Bajcsy-Zsilinszky Endre körút, Csányi János körút, Csongrádi utca a László Károly utcai kereszteződésig, Beniczky Ferenc utca, Csányi János körút, Koháry István körút, Hornyik János körút, Gáspár András körút – által behatárolt területen lévő összes várakozóhely, továbbá a Kiskörút leállósávjában és a Kiskörút mellett az úttól járdaszigettel, kiemelt szegéllyel vagy egyéb módon elválasztott minden várakozóhely. Kivételt képeznek Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata részére a Lestár téren, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részére a Korona utcában és a Deák Ferenc téren kijelölt várakozóhelyek.

II. díjövezet